Roaster with Tokyo Coffee Our Story text
Tokyo Coffee

The Origin Story

東京コーヒーの生い立ち・オリジンストーリー

東京コーヒーの起源は東京の端にある二世帯住宅の玄関先にある。日本とアメリカのハーフの兄弟が新鮮で美味しいコーヒーを探求する為に、数ヶ月の間、フライパンや手回し式のロースター等を用い、玄関先で焙煎を続けていた。

 

全ての始まりは、TED TALKs の講義。コーヒー産業の問題点について、講師は熱く語っていた。その中で、「コーヒーは生鮮食品なんだよ」という言葉が特に心に響き、一般消費者は国外等で大量生産されたコーヒー豆(味も栄養素も劣化している)ものを飲んでいる事に気付かされ、自家焙煎のチャレンジを決意する。

 

元々、弟はコーヒー を飲む事が出来なかった。味が好きだったので、 飲もうとはしていたが、市販のコーヒーやカフェのコーヒーを飲むたびに、 気持ちが悪くなっていた。

 

数ヶ月に渡り豆の種類や焙煎具合などの試行錯誤を経て、二つの「結果」が見えてきた:

・新鮮な焙煎したての コーヒーを飲んでも 身体への 悪影響(頭痛や吐き気、気持ち悪さ等)を一切感じない。

・自分の手で焙煎したこのコーヒー(後に東京コーヒーと呼ばれる)は今まで飲んだ中で一番美味しい。

 

その為、東京コーヒーのビジョンは:美味しくて、 健康的な 新鮮な コーヒー を一人でも多くの人に 味わって頂く事。またコーヒーの焙煎事業を通し、生産者、従業員従業員、地域社会をサポートし、祝福する事。

 Tokyo Coffee was started by two brothers in the Genkan (the entrance area of a Japanese house) of a house in Tokyo.  For months, the half Japanese half American brothers were roasting coffee using whatever they could get their hands on (Woks, hand roasting devices, home air roasters, etc.)  Their aim was to understand what made really good, healthy coffee.  

 

So, why go through all the trouble?  It all started with a TED Talk that explained many of the problems with the global coffee industry.  Without going into too much detail, one insight that the co-founder gleaned from the teaching was that coffee is a perishable food item that needs to be consumed soon after roasting.  Most coffee beans are mass-produced and shipped across the world.  To say nothing of preservatives and chemical substances, the time that it takes for the coffee to reach the consumer decays the flavor, nutrients, and can have negative effects on the human body.

 

Davy, the younger of the brothers, used to get headaches and nausea after drinking coffee.  Sure enough, after much experimentation, we found that not only was our freshly roasted coffee amazing, but it had absolutely no negative side effects!

 

Here at Tokyo Coffee, our vision is to share our freshly-roasted coffee love with as many people as we can, while at the same time helping to improve the lives of the farmers who plant and harvest the coffee beans, our employees who roast and ship out the coffee, and the people in the community around us.

Why we love organic
オーガニックにこだわる理由

コーヒーは栽培のプロセスにおいて、最も化学物質により汚染されている食品の一つです。市販の コーヒー の栽培過程において、 大量の化学肥料を用います(一般的には、合成石油系肥料)。人体に及ぼす影響に留まらず、土壌の破壊や水源の汚染等という環境に対してのインパクトが大きな懸念点として挙げられます。


更に、多くの大手メーカーは保存料、調味料等の化学製品を利用しています。体への悪影響は間違いありません。多くの人が、 コーヒー を飲む際に頭痛や目眩等の症状を経験するのは、このページに記載されている事が少なからず、影響しているのではないでしょうか。


結論として、有機コーヒー豆は味が美味しいだけではなく、体や環境への影響の観点からも最もベストな選択肢です。東京コーヒーでは、自信と誇りを持って新鮮なオーガニック コーヒーをお客様にお届けしています。

Why organic is the way to go

Coffee is said to be one of the food items that has been the most impacted by chemicals.  Most coffee products that are available for purchase have been cultivated and processed using petroleum-based synthetic fertilizers. Not only do these chemicals pose a threat to the human body, but they have a hugely negative impact on the environment as well.

 

Furthermore, many coffee companies rely on preservatives and artificial flavoring in their post-roast processing.  These non-organic chemicals can also negatively affect people as well.

 

Organic coffee tastes better, is better for the body, and better for the environment.  This is why we our proud to serve our customers organic freshly roasted coffee!

味わい

一番わかりやすいポイントは味です。焙煎したてのオーガニック コーヒーはコーヒー豆特有のナチュラルな甘みや酸味、苦味等を味わえます。どんな食品でも同じですが、火を通して調理されたものは必ず劣化します。ましてや、長期間保存されているのであれば、元の旨味が薄れる事は必然的。コーヒーの本当の味、奥深い美味しさを賞味できるのは、焙煎後約6週間までです。

 

コーヒーの大手チェーン店やスーパー等で販売されている、海外等で大量生産され、真空パックに入れられた豆と東京コーヒーの焙煎したてのフレッシュな豆とでは天と地程の差があります。例えるのであれば:焼きたてのパンと半年以上冷凍保存したパン。または、獲れたての新鮮な魚と加工後冷凍保存された魚を比較する様なものです。新鮮なコーヒーと古いコーヒー。実際には、比較のしようが無いと言える程かけ離れています。

Flavor

Where you will find the greatest and most meaningful distinction between freshly-roasted organic coffee and the alternative is in the flavor.  As with any other food item, coffee beans will begin to deteriorate after roasting.  After a significant amount of time has passed, there will inevitably be a noticeable difference in how the coffee tastes.  We believe that about 6 weeks is the maximum amount of time that you can enjoy the true and good flavor of roasted coffee beans.

 

There is a world of difference between our freshly roasted organic coffee and the mass produced coffee that is sold in large chain stores.  

香り

「 焙煎の プロセスで コーヒー豆が 放つ香りは 地球上で 最も 芳醇で 芳しい 香りの 一つである。 」と言っても過言ではりません。 それ程、 深みのある、 人の心を 誘い込むような 香りが 部屋を 充満させます。 焙煎の 工程が 終了してからの、 豆からも、 同じ香りを楽しむ事が出来ますが、 味同様、 時間が経つにつれ、 霞んでいくのが分かります。 味と合わせて、 是非一度、市販の 長期保存されたものと、 新鮮な お豆の 香りも 比較してみて下さい。

Aroma

The sweet, savory aroma that is emitted during the coffee roasting process is one of the most unique and delightful aromas one can experience.  If your coffee beans are freshly roasted, you can experience this pleasant aroma at home when you open the bag, grind the beans, and brew the coffee.  As with the taste, along with the passing of time, you will see a considerable decline in the strength and quality of the coffee aroma.  Try comparing the aroma of our freshly roasted organic coffee with that of old stale coffee.

健康作用

コーヒーには 肉体にも 精神にも 著しい 効用のある飲料です。 現代の 医学を 持ってしても、全ては 明らかに なっていないにしろ、集中力や持久力を 高める 作用や その他の 健康作用が 多く 発見されています。 その様な効果がるため、 一流のスポーツ選手の中でも、 試合や練習前に飲む人も見られます。 皮下脂肪の分解を促進させ、 血液の中の脂肪酸の増加による、 持久力の向上、 ダイエット効果も認められています。


コーヒーには ビタミンB2、 ナイアシン、 カルシウム、 タンニン等 の栄養素が 豊富に 含まれています。 効能として、 肝臓の働きを刺激する事による、 利尿作用の 促進、 新陳代謝の促進及び、 老廃物の排出作用、 疲労回復、 心臓の収縮力の向上による、 強心作用、 血液中の コレステロール値 を低下による 動脈硬化予防等が挙げられます。 

 

 

その他にも 幾多の 健康作用が 発見されている様です。その様な、 栄養素や 抗酸化物質、 及び、 それらがもたらす効用は、 その他の 全ての生鮮食料品と同様、 時間の経過と比例して、 減少していきます。 よって、 新鮮なコーヒーと 市販の 「古いコーヒー」 では コーヒー がもたらす健康作用、 栄養素、 どちらを取っても、 質、 量において、 大きな差が生じます。

Health Benefits  

Coffee is said to have positive effects on both the body and mind. Even with the advancements in modern medicine, we still do not know the full extent of those effects.  However, studies have shown high correlations in terms of increased awareness, concentration, endurance, as well as other physical health benefits.  For these reasons, many top athletes are said to drink coffee before practice as well as matches.

 

Coffee can also help with dieting and weight loss.  Some studies indicate that caffeine can boost metabolisms, depending on your body type, by between 10-26%.

 

There are many essential nutrients that are found in coffee: Vitamin B2, Calcium, Potassium, Magnesium and Niacin, etc. Other studies show that drinking coffee can decrease your risk of diabetes, Alzheimer’s, Parkinson’s disease. 

 

All of these health benefits found in coffee are maximized by consuming coffee that is freshly roasted.  The nutrients and antioxidants found in coffee decrease as the coffee becomes stale.