
Tokyo Coffee
The Origin Story
東京コーヒーの生い立ち・オリジンストーリー
東京コーヒーの起源は東京の端にある二世帯住宅の玄関先にある。日本とアメリカのハーフの兄弟が新鮮で美味しいコーヒーを探求する為に、数ヶ月の間、フライパンや手回し式のロースター等を用い、玄関先で焙煎を続けていた。
全ての始まりは、TED TALKs の講義。コーヒー産業の問題点について、講師は熱く語っていた。その中で、「コーヒーは生鮮食品なんだよ」という言葉が特に心に響き、一般消費者は国外等で大量生産されたコーヒー豆(味も栄養素も劣化している)ものを飲んでいる事に気付かされ、自家焙煎のチャレンジを決意する。
元々、弟はコーヒー を飲む事が出来なかった。味が好きだったので、 飲もうとはしていたが、市販のコーヒーやカフェのコーヒーを飲むたびに、 気持ちが悪くなっていた。
数ヶ月に渡り豆の種類や焙煎具合などの試行錯誤を経て、二つの「結果」が見えてきた:
・新鮮な焙煎したての コーヒーを飲んでも 身体への 悪影響(頭痛や吐き気、気持ち悪さ等)を一切感じない。
・自分の手で焙煎したこのコーヒー(後に東京コーヒーと呼ばれる)は今まで飲んだ中で一番美味しい。
その為、東京コーヒーのビジョンは:美味しくて、 健康的な 新鮮な コーヒー を一人でも多くの人に 味わって頂く事。またコーヒーの焙煎事業を通し、生産者、従業員従業員、地域社会をサポートし、祝福する事。
Tokyo Coffee was started by two brothers in the Genkan (the entrance area of a Japanese house) of a house in Tokyo. For months, the half Japanese half American brothers were roasting coffee using whatever they could get their hands on (Woks, hand roasting devices, home air roasters, etc.) Their aim was to understand what made really good, healthy coffee.
So, why go through all the trouble? It all started with a TED Talk that explained many of the problems with the global coffee industry. Without going into too much detail, one insight that the co-founder gleaned from the teaching was that coffee is a perishable food item that needs to be consumed soon after roasting. Most coffee beans are mass-produced and shipped across the world. To say nothing of preservatives and chemical substances, the time that it takes for the coffee to reach the consumer decays the flavor, nutrients, and can have negative effects on the human body.
Davy, the younger of the brothers, used to get headaches and nausea after drinking coffee. Sure enough, after much experimentation, we found that not only was our freshly roasted coffee amazing, but it had absolutely no negative side effects!
Here at Tokyo Coffee, our vision is to share our freshly-roasted coffee love with as many people as we can, while at the same time helping to improve the lives of the farmers who plant and harvest the coffee beans, our employees who roast and ship out the coffee, and the people in the community around us.
